Vidinės migracijos matematinis modelis - Kanišauskas, Vaidotas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Vidinės migracijos modelis taikomas, kada yra turimi gyventojų procentiniai kiekiai šalies administraciniuose teritoriniuose vienetuose įvairiais laiko tarpsniais. Tokie duomenys leidžia pritaikyti polinominį skirstinį ir patikrinti statistinę hipotezę apie tai, kad pakitus laikui, gyventojų kiekiai šalies teritoriniuose vienetuose kardinaliai pakito, kas įmanoma tik vykstant vidinei migracijai.