Juozas Baltūsis – žymus XX a. 3–7 dešimtmečių Lietuvos matematikos mokytojas - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Matematikos mokytojas Juozas Baltūsis (1900–1994), pradėjęs savo pedagoginę veiklą XX a. 3 dešimtmetyje, į pensiją išėjo 7 dešimtmetyje. Per daugiau kaip 40 pedagoginės veiklos metų parengė daug būsimųjų matematikų, inžinierių, dirbdamas su gabiais mokiniais individualiai, skatindamas juos dalyvauti matematikos olimpiadose. Mokytojas labai domėjosi matematikos mokymo integracija su realiu gyvenimu, kitais mokomaisiais dalykais. Prieš karą parašė 3 vadovėlius, pokaryje – 3 straipsnius, kuriuose integracijos idėjas realizavo praktiškai.