Aštuntokų matematikos pasiekimai: kokybiniai ir kiekybiniai aspektai - Sičiūnienė, Viktorija; Dargytė, Janina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje pristatomi susisteminti ir suklasifikuoti aštuntokų pasiekimai iš algebros ir funkcijų srities. Nagrinėta, kokius gebėjimus pademonstravo patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo pasiekimų lygių mokiniai, spręsdami reiškinių, lygčių, nelygybių, situacijų modeliavimo, proporcingumo temų uždavinius. Autorių siūlymai, kaip tobulinti matematikos ugdymo turinį, yra paremti kokybine uždavinių analize bei mokinių darbų statistine analize. Nagrinėti 134 uždaviniai, kuriuos sprendė 8904 šalies mokiniai. Autorės dėkoja Nacionaliniam egzaminų centrui už suteiktą galimybę naudotis mokinių duomenų bazėmis.