Akispūdžio dinamikos matematinis modelis - Švitra, Donatas; Vilkytė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje autoriai atliko tiesinę, netiesinę ir skaitinę analizę akispūdžio dinamikos matematinio modelio, kuriame vėlavimas priklauso nuo ieškomo sprendinio (t. y. akispūdžio). Tiesinė analizė atlikta D-suskaidymo metodo pagalba. Netiesinės analizės metu, remiantis bifurkacijų teorija, sukonstruotas stabilus periodinis sprendinys. Skaitinėje analizėje akispūdžio dinamika, gauta Rungės Kuto IV eilės metodu, palyginta su sprendiniais, gautais pagal artutines formules, ir ksperimentiniais duomenimis. Akispūdžio dinamika buvo modeliuojama naudojant programą „Model Maker“.