Šešiasdešimtainės skaičiavimo sistemos gyvybingumas - Paliokas, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šio pranešimo tikslas – paliesti kelis aspektus, galinčius pagyvinti, istoriniu požiūriu nuspalvinti matematiką, dėstomą universitete, o gal ir mokykloje, susiejant kelių sričių žinias. Keliama šešiasdešimtainės skaičiavimo sistemos pagrindimo hipotezė.