Mečys Mačernis matematikos didaktikoje - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje aptariama matematikos pagrindus ir didaktiką Respublikos pedagoginiame institute Klaipėdoje 1935–1939 m. dėsčiusio Mečio Mačernio (1897–1968) biografija. Prieš tai dirbdamas Tauragėje, M. Mačernis paskelbė kelis matematikos didaktikos straipsnius ir išleido matematikos didaktikos vadovėlį, o Klaipėdoje parengė bei vėliau Vilniuje išleido aritmetikos ir geometrijos didaktikos vadovėlį studentams.