Klasterizavimo panaudojimas muzikinių duomenų statistinėje analizėje - Kavaliauskas, Mindaugas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnis skirtas Lietuvos kompozitorių kūrinių statistinei analizei. Kūriniams aprašyti naudojamos Markovo grandinės. Grandinių stacionarieji skirstiniai naudojami kaip požymių vektoriai tolimesnei kūrinių klasterinei analizei. Pateikiamos kelios gautų klasterių prasmės interpretacijos. Atliekamas bandymas identifikuoti nežinomą kūrinio autorių panaudojant požymių vektorių.