Vidurkinimo išilgai hiperbolinės sistemos charakteristikų operatoriaus savybės - Krylovas, Aleksandras; Lavcel-Budko, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Nagrinėjama kvazitiesinė suvidurkintų lygčių sistema su periodinėmis pradinėmis sąlygomis, kuri atsiranda konstruojant įvairių netiesinių bangų sąveikos matematinių modelių ilgųjų bangų asimptotikas. Įrodomos lemos, leidžiančios pertvarkyti kvazitiesinę integralinių diferencialinių lygčių sistemą į pavidalą, analogišką pusiau tiesinės hiperbolinės sistemos, užrašytos Rymano invariantais. Tai leidžia žinomais metodais nustatyti sprendinio egzistavimo sąlygas.