Giliausio planetos urvo užtvindymo matematinis modelis - Kavaliauskas, Mindaugas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo proga 2009 metų vasarą buvo organizuota ekspedicija į giliausią iki šiol atrastą Kruberio–Voronijos urvą, esantį Kaukaze. Ekspedicijos metu buvo nuskaityti matuoklių, visus metus fiksavusių vandens lygį urve, duomenys. Straipsnyje analizuojama vandens lygio ir meteorologiniai duomenys. Bandomas sudaryti urvo užtvindymo matematinis modelis, leisiantis prognozuoti vandens lygį urve ir užtikrinti ateityje vykdomų speleologinių tyrimų saugumą.