Vilniaus Universiteto kamieninių padalinių finansavimo kompiuterinis modeliavimas - Jegnoraitė, Rūta; Ivanauskas, Feliksas; Pikturna, Aleksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbo tikslas yra sukurti modelį, kuris padėtų optimaliai paskirstyti valstybės finansavimą universiteto kamieniniams padaliniams. Sukurtas modelis remiasi specialiai parinktais padalinių svoriais, kad būtų optimaliai aproksimuotas kiekvieno padalinio realus lėšų poreikis. Modelį gali naudoti kiekvienas valstybinis universitetas, siekdamas optimaliai paskirstyti valstybės asignavimus. Pateikiami keli skirstymo variantai remiantis studijų kokybės ir socialinių garantijų prioritetais. Atliekant skaičiavimus 2011 metų biudžetui buvo remtasi prielaida, kad valstybės biudžeto asignavimai bus skirstomi tokiu pačiu būdu kaip ankstesniaisiais metais ir įstojusių studentų skaičius nesikeis.