Automatinio ir pusiau automatinio vertinimo ypatumai IT valstybiniame brandos egzamine - Skūpas, Bronius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Informacinių technologijų valstybinis brandos egzaminas (ITVBE) pasižymi specifine savybe – praktinėmis programavimo užduotimis, atliekamomis prie kompiuterio. Užduočių sprendimai vertinami tiek automatiniu, tiek pusiau automatiniu būdu. Straipsnyje analizuojamos priežastys, kurios verčia taikyti pusiau automatinį vertinimą šio egzamino vertinime. Tiriamos gerų programų, neįveikusių automatinio testavimo testų, būdingos klaidos.