Didžiujų nuokrypių diskontavimo lokalinės teoremos - Saulis, Leonas; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe gautos normuotos sumos Sv = ∞ k=0 vkXk, 0 < v < 1 skirstinio tankio funkcijos pv(x) aproksimacijos normaliuoju dėsniu, atsižvelgiant į asimptotinius skleidinius, didžiųjų nuokrypių teoremos Kramerio ir laipsninėse Liniko zonose, kai nepriklausomi vienodai pasiskirstę atsitiktiniai dydžiai X0, X1, X2, . . . tenkina apibendrintą N.S. Bernsteino sąlygą.