Dvidešimt Prano Mašioto matematikos didaktikos straipsnių - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Pranas Mašiotas (1863–1940) ilgus metus dirbo matematikos mokytoju, gimnazijų direktoriumi, švietimo viceministru. Jis parašė nemaža matematikos vadovėlių Lietuvos pradinei ir vidurinei mokyklai. Dvidešimtyje matematikos didaktikos straipsnių, paskelbtų XX amžiaus 4-jame dešimtmetyje, P. Mašiotas aptarė aktualiausius to meto matematikos mokytojams didaktinius klausimus.