Ekstremumų Kramerio transformacijų asimptotinė analizė - Aksomaitis, Algimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Asymptotic of normalized extrema of independent identically distributed random variables is analyzed. Normalization – Cramer‘s transforms [2].