Tiesinio ir netiesinio optimizavimo modeliai investiciniam portfeliui pasirinkti - Vakrinienė, Sigutė; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe siūlomas maksimino principas investiciniams portfeliams parinkti. Portfelio komponentės surandamos sprendžiant tiesinio programavimo uždavinį viename modelyje ir netiesinio programavimo uždavinį kitame, įvedus rizikos vertinimo koeficientus. Eksperimentinėje dalyje šių modelių pagalba gauti neefektyvūs portfeliai testuojami remiantis Pabaltijo akcijų biržos statistiniais duomenimis. Įvairioms rizikos koeficientų reikšmėms pasiūlytųjų portfelių realizacijos lyginamos su efektyviųjų (Pareto optimalių) portfelių realizacijomis.