Asimetrinių populiacijų sluoksniavimas - Pumputis, Dalius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje nagrinėjamas populiacijų sluoksniavimo uždavinys, kai tyrimo kintamojo skirstinys yra asimetrinis. Pasiūlytas naujas – pataisytasis geometrinis sluoksniavimo metodas. Šis metodas modeliuojant lyginamas su trimis kitais žinomais metodais: kvadratinės šaknies iš skirstinio dažnio, geometriniu ir laipsninio sluoksniavimo metodu. Modeliavimo rezultatai rodo, kad vidutiniškai asimetrinėms populiacijoms geriausiai tinka laipsninio sluoksniavimo metodas, o ypač asimetrinėms populiacijoms geriausias yra pataisytasis geometrinis sluoksniavimas.