Konstruktyvūs matematikos mokymo metodai - Jasutienė, Eglė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje įžvelgiama matematikos mokymo problema – naudojami bihevioristiniai arba, geresniu atveju, kognityvistiniai mokymo metodai. Tačiau pasaulyje plačiai naudojami konstruktyvistiniai mokymo metodai pasirodo ir Lietuvoje. Aptariama, kaip mokytojas gali pereiti nuo bihevioristinių mokymo metodų prie konstruktyviųjų naudodamas informacines technologijas. Apžvelgiama, kaip naudojantis „Dinamine geometrija“ mokyti matematikos konstruktyvistiniais metodais. Sprendžiant iškilusius matematikos mokytojams „Dinaminės geometrijos“ naudojimo sunkumus atrandamas naujas IT diegimo matematikoje etapas – paruoštų pagal bendrąsias programas brąėžinių rinkinių kūrimas. Straipsnyje aptariamas brėžinių rinkinys 11–12 klasėms, galimi jo naudojimo konstruktyvistiniai metodai, pateikiamas vieno sudėtingesnio brėžinio taikymo matematikos pamokoje pavyzdys. Straipsnyje naudojami lyginamosios analizės bei mokslinių darbų sintezės metodai.