Apie vieno funkcionalo įvertį - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Nagrinėjamas funkcionalas inf(sup|f (i)(t)), čia supremumas imamas pagal i = 0, 1, 2, o infimumas pagal visas funkcijas iš KC2([0, 1]), tenkinančias kraštines sąlygas f (0) = 1, f’(0) = 1, f (1) = 0, f’(1) = 0.