Šviesos pluošto fazės atstatymo netiesinėje aplinkoje kompiuterinis modeliavimas - Puida, Mantas; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Šiame straipsnyje pristatomas šviesos spindulio fazės atstatymo kompiuterinis modeliavimas, šviesai sklindant netiesinėje aplinkoje. Fazės atstatymui pritaikant Gerchberg–Saxton algoritmą bei baigtinių skirtumų metodą. Modeliavimo rezultatai parodė, kad fazės atstatymas netiesinėje aplinkoje gali būti taikomas praktikoje, taip pat nustatyta fazės atstatymo kokybės priklausomybė nuo algoritmo iteracijų skaičiaus, netiesinės aplinkos savybių bei triukšmo lygio matavimuose.