Duomenų algoritminių priklausomybių ir jų savybių kaita reliacinėse aibėse - Pliuskuvienė, Birutė; Adomėnas, Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Šiame straipsnyje pateikiamas reliacinio modelio praplėtimas nauju būdu, t.y. algoritminių priklausomybių tarp atributų, kurie yra pradinių duomenų aibėse, suformuotose konkretaus taikomojo uždavinio sprendimui, realizacija. Apibrėžiama algoritminių priklausomybių samprata, klasifikavimas, bendrosios išraiškos ir kaita.