An investigation of the damage of polygons and surrounding forests caused by the splinters and bullets - Misevičius, Gintautas; Puškorius, Stasys; Vilutienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Poligonuose dalis šovinių ir sprogmenų skeveldrų perskrenda apsauginius pylimus, kelia grėsmę saugumui, bei gadina ir žaloja vertingus išteklius. Darbe matematiniais metodais atlikta Kairių poligono aplinkinių miškų medžių pažeidimų kulkomis ir skeveldromis analizė. Pateiktos matematinės formulės kulkos nukrypimo nuotoliui nuo taikymo centro tikimybėms apskaičiuoti, saugaus pylimo aukščiui nustatyti, zonų, kuriose kulkų skridimo greitis gali būti pavojingas, pasiskirstymo modeliavime.