Matematinės informacijos įsisavinimo efektyvumo klausimu - Ostapenko, A.; Januškevičienė, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Efektyvus bendravimas su mokiniais, įsisavinant gaunamą pamokos metu informaciją yra matematikos mokymo pagrindas. Straipsnyje pateikiami šio ugdymo konkretūs metodai. Pagrindinis šių metodų akcentas - matematikos mokytojo asmenybės indėlio išryškinimas ugdymo procese.