Sistemų sąveikumas kaip mokslo publikacijų talpyklų tobulinimo sąlyga mokslinėje komunikacijoje - Kuprienė, Jūratė; Prokopčik, Marija; Petrauskienė, Žibutė (Information & Media, 2017)
Straipsnyje pristatomas tyrimas, kuriuo siekiama išnagrinėti ir nustatyti veiksnius, darančius įtaką mokslo publikacijų talpyklų informacinių sistemų funkcionalumo kaitai. Tyrimo metu atlikta literatūros apžvalga, vykdyti interviu su Vilniaus universiteto mokslininkais, taip pat pokalbiai su Lietuvos mokslo vertinimą atliekančių institucijų atstovais. Atliekant literatūros analizę buvo siekiama nustatyti mokslo publikacijų talpyklų plėtojimo problemines sritis ir suformuluoti hipotetines talpyklų tobulinimo kryptis. Šios hipotetinės kryptys buvo patikrintos interviu ir pokalbių metu. Gautų duomenų pagrindu parengti galimi sistemų sąveikos modeliai. Tyrimo rezultatai gali būti naudojami plėtojant institucines talpyklas, nacionalinę talpyklą eLABa.
Keywords: mokslo publikacijų talpyklos; mokslinė komunikacija; informacinių sistemų sąveika; eLABa