Po Maidano protestų sekusių įvykių ir Krymo aneksijos pateikimas vietiniuose laikraščiuose rusų kalba Lietuvoje (2014 m., kovas) - Denisenko, Viktor (Information & Media, 2020)
2014 metais Centrinės ir Rytų Europos regione įvyko reikšmingi geopolitiniai pokyčiai. Po vadinamųjų Maidano įvykių Ukrainoje Maskva pasinaudojo situacija ir aneksavo Krymo pusiasalį. Šia įvykiai paskatino moksliniame ir ekspertiniame pasaulyje atnaujinti aktyvesnes diskusijas apie tokius reiškinius kaip „informacinis karas“, „hibridinis karas“ ir pan. Buvo pastebėta, jog vykdydamas operaciją Kryme Kremlius aktyviai naudojo propagandos priemones, siekdamas manipuliuoti vietinių gyventojų nuomone bei savotiškai įtraukdamas rusakalbius Krymo gyventojus į savo žaidimą.Suprantant šiuolaikinės Kremliaus propagandos keliamą pavojų, kaip ir bandymą įtraukti užsienyje (taip pat ir Lietuvoje) gyvenančius tėvynainius į tam tikrus geopolitinius procesus, verta išanalizuoti, kokiu būdu Krymo aneksijos įvykiai buvo pateikti vietinėje rusakalbėje spaudoje Lietuvoje. Tyrimo objektu tapo rusakalbiai savaitraščiai „Litovskij kurjer“, „Obzor“ ir „Ekspress-nedelia“. Tyrimo metu buvo siekta nustatyti, ar minėtų įvykių pateikime buvo naudojami atitinkami Kremliaus propagandos naratyvai? Taip pat buvo siekta nustatyti, kiek plačiai tokio pobūdžio naratyvai buvo atspindėti vietinės rusakalbės spaudos publikacijose.
Keywords: propaganda; hibridinis karas; tautinės mažumos; žiniasklaida; Rusijos Federacija; Lietuva