Kultūrinės aplinkos įtaka turinio rinkodaros praktikoms: turkų ir lietuvių jaunimo požiūris į pagrindines turinio rinkodaros sudedamąsias dalis - Kuş, Oğuz (Information & Media, 2017)
Pagrindinis šio mokslinio darbo tikslas – išsiaiškinti, kaip kultūriniai skirtumai veikia turinio rinkodaros proceso sudedamąsias dalis. Šis tyrimas yra aprašomasis. Siekiant surinkti duomenis, Turkijos ir Lietuvos studentams buvo pateiktos apklausos anketos, kurias buvo galima užpildyti arba popieriuje, arba internetu. Atliekant tyrimą respondentų atsakymai atskleidė kultūrinės aplinkos įtaką trims svarbiausioms turinio rinkodaros sudedamosioms dalims: sklaidos kanalui, pranešimų tipui ir bendravimo su tiksline auditorija formatui. Rezultatai parodė, kad dviejų šalių studentų požiūris į turinio paiešką, vartojimą, komunikaciją šiek tiek skiriasi. Šią situaciją galima paaiškinti dviem veiksniais. Pirmasis veiksnys – tai globalizmas, antrasis – internetas, kuriantis savitą naudojimosi juo kultūrą, į kurią įsitraukia vartotojai.