Daiktų interneto technologijos taikymo versle nauda ir rizika - Zalieckaitė, Laima; Žilinskas, Raimundas (Information & Media, 2016)
Daiktų interneto technologija yra viena iš naujausių ir sparčiai besivystančių informacinių ir komunikacinių technologijų krypčių. Ji atsirado šio amžiaus pradžioje, tačiau versle ėmė plisti antrajame dešimtmetyje. Daiktų internetas yra ne tik technologija, kurios paslaugos skirtos verslui, bet ir naujas verslo modelis. Kaip rodo pasaulinė šių technologijų taikymo patirtis ir naujausi tyrimai, daiktų interneto paslaugų ir taikymų mastai versle per pastaruosius metus nepaliaujamai didėja ir ateityje tik didės. Didžioji dalis verslo įmonių pripažįsta, kad daiktų interneto technologija gali vienaip ar kitaip padėti efektyviau organizuoti veiklą, spartinti technologinius ir verslo komunikacinius procesus, didinti veiklos efektyvumą. Kartu pripažįstama, kad naudojanti daiktų internetą verslo aplinka plečiasi, tampa atviresnė, bet ir labiau pažeidžiama. Dėl to daiktų interneto naudojimas ir plitimas neišvengiamai didina informacinių sistemų, o sykiu ir verslo rizikingumą. Naudojant daiktų internetą įranga sąveikauja tarpusavyje, o asmenys bendrauja naudodamiesi daiktų interneto įranga kaip netiesioginio bendravimo tarpininku – tai savo ruožtu yra didelė saugumo problema, susijusi su apsimetinėjimu, įsilaužimais ir kitomis elektroninėmis grėsmėmis. Šiame straipsnyje analizuojama daiktų interneto technologijos taikymo nauda verslui, jos rizika ir priemonės rizikai apriboti.