Jaunų žmonių politinės informacijos šaltiniai: Lietuvos jaunimo informacinės elgsenos atvejo analizė - Šuminas, Andrius; Mierzecka, Anna (Information & Media, 2015)
Atsiradus ir masiškai paplitus naujoms technologijoms, pasikeitė būdai ir formos, kaip jauni žmonės gauna politinę informaciją ir naudojasi kitu politiniu turiniu. Iš pradžių aptariami skirtingi požiūriai į interneto įtaką politinio įsitraukimo pokyčiams, paskui analizuojami jaunimo politinės informacijos gavimo šaltiniai ir jaunų žmonių politinio įsitraukimo formos tradicinių ir naujųjų medijų sąveikos kontekste. Lietuvoje 2014 metais atliktos apklausos rezultatai (n = 412, respondentų amžius 18–22 metai) atskleidė pagrindinius šaltinius ir kanalus, iš kurių jauni žmonės gauna politinę informaciją ir naujienas. Tyrimo rezultatai rodo interneto, kaip politinės informacijos kanalo, svarbą jauniems žmonėms, tačiau socialinių medijų ir kitų interaktyvių kanalų naudojimas politiniam įsitraukimui vis dar yra labai menkas, ypač kalbant apie dvikryptę komunikaciją su politikais ar politinėmis partijomis. Pagrindiniai žodžiai: politinės informacijos šaltiniai, medijų naudojimas, politinės informacijos kanalai, politinis įsitraukimas, jaunimas, informacinė elgsena.