Politinių įgūdžių vaidmuo „Bigg Boss“ realybės šou: dalyvių išgyvenimo strategija ir elgsena - Jain, Vikas; Tiwari, Shivani (Information & Media, 2024)
Šiame tyrime nagrinėjama, kaip politiniai įgūdžiai virsta sėkme dalyvaujant Indijos televizijos realybės šou „Bigg Boss“. Politiniai įgūdžiai, tokie kaip gebėjimas prisitaikyti ir daryti įtaką, yra žinomi kaip vertingi organizacijose, tačiau jų poveikis už verslo ribų nėra ištirtas. Šiame tyrime analizuojamas 14-asis „Bigg Boss“ sezonas. Taikytas tikslinės ir patogiosios atrankos metodas. Būsto draugų elgesys buvo analizuojamas taikant turinio analizę su apibendrinamuoju metodu, nustatant penkis pagrindinius politinių įgūdžių aspektus: įtakos darymą, nuoširdumą, apgaulingumą, socialinį įžvalgumą ir tinklaveiką. Dalyvių pasisakymai buvo išversti ir išanalizuoti siekiant nustatyti pasikartojančias temas ir modelius. Buvo tiriamos šių elgesio būdų ir sėkmės žaidime sąsajos. Rezultatai parodė ryšį tarp visų penkių elgesio būdų ir sėkmės, o tai reiškia, kad dažniau jais pasižymintys kambario draugai šou išsilaikė ilgiau. Nugalėtojas labiausiai pasižymėjo socialiniu įžvalgumu, toliau iš eilės rikiavosi nuoširdumas, ryšių užmezgimas, įtakos darymas ir galiausiai – apgaulė. Šios išvados rodo, kad politiniai įgūdžiai, kuriems būdingas strateginis socialinės elgsenos derinys, yra raktas į pergalę „Bigg Boss“ konkurse. Tyrimas leidžia plačiau suprasti politinius įgūdžius, nes parodo, kad juos galima taikyti ne tik versle, ir pabrėžia, kaip svarbu šias elgsenas naudoti sumaniai ir adaptyviai. Be to, jis siūlo sąsajas su kitomis mokslo sritimis, atverdamas duris ateities tyrimams.