TV medijos kaita remediacijos teorijos požiūriu - Pečiulis, Žygintas (Information & Media, 2021)
Per beveik šimtą metų TV medija patyrė didelių pokyčių. Istoriškai susiformavo visuomeninis, valstybinis, komercinis transliuotojo modeliai. Turinio gamybos požiūriu skiriami tiesioginio transliavimo, vaizdo fiksavimo ir montažo etapai. Pagal programų stilistiką ir santykį su auditorija įvardinamos paleo- (monopolinė nekonkurencinė)ir neo- (daugiakanalė konkurencinė) epochos. Technologiniu ir audiovizualinių sistemų funkcionavimo aspektais kalbama apie broadcasting (universalūs kanalai), narrowcasting (teminių kanalų gausa) ir webcasting (turinio ir jo žiūrėjimo būdų įvairovė). Šie kardinalūs pokyčiai kelia TV medijos sampratos, autentiškumo, kaitos ribų, pagaliau, išlikimo klausimą. Šiuos klausimus tekste ir analizuojame.