Generavimo metodų naudojimas kuriant .NET komponentines programų sistemas - Giedrimas, Vaidas (Information & Media, 2008)
Komponentinė paradigma leidžia greičiau sukurti programų sistemas, efektyviau pakartotinai naudoti anksčiau sukurtus programinius artefaktus – komponentus. Deja, praktiškai kuriant komponentines programų sistemas daug laiko sugaištama komponentų paieškai ir verifikavimui. Vienas galimų šios problemos sprendimų – komponentinių programų verifikavimui ir sintezei naudoti formaliuosius metodus. Komponentinių (ypač iš pasaulinio tinklo paslaugų sudarytų) programų kūrimas formaliaisiais metodais plačiai diskutuojamas, tačiau kol kas yra tik pradinės stadijos. Straipsnyje supažindinama su sintezės sistema, skirta komponentinėms programoms iš .NET komponentų kurti. Sistema realizuota naudojant du generavimo metodus: struktūrinę sintezę ir indukciją. Pateiktas konkretus programų sistemos generavimo pavyzdys.The application of generative methods for .NET component-based software synthesisVaidas GiedrimasSummaryThe component paradigm increases the performance of software development process by reusing prefabricated software components. However, the search and verification of components still take relatively long time. One of the possible solutions to increase software development productivity and quality is the application of formal methods. Many approaches have been presented to scientific community, however the biggest part of them are still in the beginning stage – the formal description of component model without practical implementations. The synthesis system of .NET component-based software is presented in this arcticle. This system is based on two generative methods: the Structural Synthesis of Programs (SSP) and the induction. One small example of componentbased software synthesis is also described.