Kultūrinio supratimo, tautinio tapatumo ir tarpkultūrinės komunikacijos įgūdžių ugdymo priemonės - Korshuk, Alena (Information & Media, 2008)
Straipsnyje diskutuojama, kokia yra kultūrinio studentų savęs supratimo patirtis, kaip ji atsiskleidžia studentų darbuose: esė, iš analizių, interviu, iš eksperimentų, klausimynų ir kt. Ypač dėmesys straipsnyje telkiamas į interaktyvios tarpkultūrinės priemonės, tokios kaip „Kultūrinis detektyvas“, taikymą. Įvairių kultūrų (švedų ir baltarusių) studentų reakcijos – analizės objektas. Autorė siūlo keletą galimų „Kultūrinio detektyvo“ ir kitų priemonių, kaip taikytinų, dėstant Tarpkultūrinės komunikacijos dalyką.Means of developing cultural awareness, national identity and intercultural communication skillsAlena KorshukSummaryThe present paper will introduce the experience of raising the cultural self-awareness of Belarusian students through interactive cross-cultural games like Cultural Detective and other tools.Key words: culture, national identity, comparison, cultural values, critical incidents