Kompiuterizuoto būsto šiluminio balanso modeliavimas naudojant MATLAB - Mikuckas, Antanas; Mikuckienė, Irena; Kazanavičius, Egidijus; Čeponis, Jonas (Information & Media, 2009)
Labai svarbu, kad šildymo sistema ne tik garantuotų komfortą, bet ir būtų ekonomiška. Šildymo sistemos ekonomiškumas priklauso ne tik nuo jos valdymo algoritmų, bet ir nuo radiatorių galingumo paskirstymo patalpose. Pasiūlytas pastato šiluminio balanso modelis, realizuotas naudojant MATLAB įrankį „Simulink“, leidžia analizuoti procesus šildymo sistemoje ir optimaliai paskirstyti šildymo elementų galingumą atskirose patalpose. Pateikiami modeliavimo rezultatai ir išvados.Smart House Heat Balance Modeling Using MATLABAntanas Mikuckas, Irena Mikuckienė, Egidijus Kazanavičius, Jonas ČeponisSummaryThe purpose of heating system is to create the best environment possible and to minimize energy consumption. Energy consumption in heating system depends not only on control algorithms of heating system, but also on power of heating units’ distribution. Heat balance model was developed using MATLAB. This model allows fi nding out optimal distribution of heating elements power. The results for residential house are shown. The heat consumption for a specifi ed time period was calculated.ight: 18px;">