Daugiaplatformės programinės ir sisteminės įrangos kūrimo priemonės koncepcija - Vidmantas, Mindaugas; Kazanavičius, Egidijus (Information & Media, 2009)
Straipsnyje pateikta daugiaplatformės programinės įrangos kūrimo ir integravimo į įterptinės sistemos sisteminę įrangą (ang. fi rmware), kūrimo priemonės koncepcija, kurios veikimo pagrindą sudaro generuojančios sistemos. Modeliavimas atliekamas pagal MDA architektūrą, naudojant UML ir jos pagrindu sukurtą SysML modeliavimo kalbą, kuri leidžia daug formaliau aprašyti modeliuojamą sistemą ir jos dinamiką. Programinės įrangos kūrimas iliustruotas balso perdavimo IP tinklais programos pavyzdžiu. Conception of a Multi-Platform System Software and Firmware Development Tool Mindaugas Vidmantas, Egidijus Kazanavičius Summary This article proposes a new conception of the multi-platform software and fi rmware development tool. This conception is aimed at improving the quality as well as increasing the development productivity in multi-platform systems. The Model Driven Architecture (MDA) offers a more effi cient software engineering process by raising the level of abstraction. A semi-formal Unifi ed Modeling Language (UML) and its extension Systems Modeling Language (SysML) can bring software developers to a more formal model description, especially for real-time applications, enhancing possibilities to model the dynamics of the software model and decomposition of the physical architecture. The illustration of this tool conception is based on creation of a VoIP (Voice over IP) system.