Vilniaus senosios regulos karmelitų vienuolyno prie Šv. Jurgio bažnyčios bibliotekos 1677 metų inventorius: šaltinio publikacija - Kuliešienė, Erika (Bibliotheca Lituana, 2012)
Straipsnyje pristatomas seniausias informacijos apie Vilniaus senosios regulos karmelitų vienuolyno prie Šv. Jurgio bažnyčios biblioteką šaltinis – vienuolyne sudarytas Šv. Jurgio bažnyčios bibliotekos 1677 m. inventorius, kuris nebuvo įtrauktas nė į vieną lig šiol sudarytą LDK bažnyčių bibliotekų inventorių katalogą. Trumpai apžvelgiama Vilniaus karmelitų vienuolyno prie Šv. Jurgio bažnyčios ir bibliotekos istorija nuo įkūrimo iki uždarymo. Inventoriaus sudarymo istorinis laikotarpis apibūdinamas kaip bendros bibliotekų raidos lūžio momentas. Publikuojama teksto faksimilė ir transkribuotas tekstas originalo kalba, komentaruose kuo tiksliau atkuriant knygų sąrašą iš gana menkų knygos aprašo ženklų.
Keywords: Vilnius; senosios regulos karmelitai; šv. Jurgio karmelitų provincija; vienuolyno biblioteka; bibliotekų aprašymai; bibliotekų inventoriai; knygų ženklai; šaltinio publikacija