Įmonių nuosavo kapitalo ir jo apskaitos ypatumai - Vaičiulytė, Ieva; Rudžionienė, Kristina (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnyje nagrinėjami uždarosioms akcinėms bendrovėms keliami reikalavimai nuosavo kapitalo apskaitai, atsižvelgiant į tai, jog įmonės nuosavo kapitalo formavimo procesas turi būti ne tik juridiškai pagrįstas, bet ir ekonomiškai argumentuotas. Taip pat lyginami nuosavo kapitalo (grynojo turto) apskaitos ypatumai skirtingo nuosavo kapitalo įmonėse/organizacijose (uždarosiose akcinėse bendrovėse, biudžetinėse įstaigose, viešosiose įstaigose). Remiantis atliktos kokybinės duomenų analizės rezultatais identifikuojami ir nustatomi nagrinėjamų skirtingų organizacijų nuosavo kapitalo (grynojo turto) struktūros, sąskaitų plano 3 klasės panašumai ir skirtumai.
Keywords: nuosavas kapitalas; nuosavo kapitalo apskaita