Įmonės bankroto priežasčių klasterizavimas - Giriūnas, Lukas; Mackevičius, Jonas; Valkauskas, Romualdas (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamos įmonių vidaus ir išorės bankroto priežasčių išskyrimo ir grupavimo teorinės nuostatos tam pasitelkiant daugiamatės analizės metodus. Straipsnyje teigiama, kad konkurencinės aplinkos sąlygomis spartėja ūkio subjektų kūrimosi ir likvidavimosi procesai, o dėl to formuojasi itin platus bankroto priežasčių spektras, kuriame kokybinės analizės būdu išskiriamos tokių priežasčių grupės. Objektyvioms bankroto priežasčių grupėms – klasteriams formuoti šį kelią racionalu papildyti kiekybiniais tyrimais.