Atsakomybės centrai kontrolingo sistemoje - Tamulevičienė, Daiva (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Kontrolingas – šiuolaikinė įmonių valdymo koncepcija, pagrįsta planavimu, kontrole, atskaitomybe bei koordinacine ir patariamąja veikla. Viena iš būtinų kontrolingo sistemos diegimo sąlygų – valdymo decentralizavimas steigiant atsakomybės centrus ir taip didinant žemesnio rango vadovų atsakomybę už savo veiklą. Straipsnyje nagrinėjama decentralizacijos bei atsakomybės centrų formavimo reikšmė kontrolingo sistemoje, apskaitos bei atskaitomybės pagal atsakomybės centrus kūrimo principai bei atsakomybės centrų veiklos vertinimui taikytini kriterijai ir rodikliai.