Mokesčių auditoriaus profesinės etikos tyrimas siekiant pasitikėjimo mokesčių administratoriumi - Giriūnienė, Gintarė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Diskusijos, kaip turėtų elgtis mokesčių auditorius, audituojantis vieną ar kitą įmonę profesinės etikos kontekste, kokių pamatinių vertybių ir principų turėtų laikytis, siekdamas kokybiškai atlikti savo darbą, kartu laikantis atitinkamų moralės normų, įgalina teigti, kad mokesčių auditoriaus vertinimas profesinės etikos kontekste nėra pakankamai nagrinėta tema. Mokesčių auditoriaus etikos normų, vertybių, principų identifikavimas, o juo labiau vertinimas yra ypatingai svarbus, siekiant ir individualaus mokesčių auditoriaus, ir visos mokesčių sistemos efektyvesnių darbo rezultatų. Net gerai išmanančiam savo darbą mokesčių auditoriui nėra lengva pasakyti, kokios asmeninės savybės leidžia teigti, kad elgiamasi etiškai, todėl straipsnyje yra analizuojami pagrindinės profesinės etikos vertybės ir principai, kurių turėtų laikytis ne tik kiekvienas mokesčių auditorius, bet ir bet kuris kitas asmuo, siekiantis kokybiškesnių savo profesijos rezultatų. Taigi straipsnio tikslas ir yra atlikti mokesčių auditoriaus profesinės etikos tyrimą.