Verslumą sąlygojančių veiksnių tyrimas - Giriūnienė, Gintarė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Egzistuojant šiandieninėms rinkos ekonomikos sąlygoms, kuomet pasaulyje vyrauja ekonominė stagnacija ar net nuosmukis, vis dažnesniu mokslinių tyrimų objektu tampa šalies ekonomika ir jos augimo skatinimas. Pažymėtina, kad optimalios šalies ekonomikos skatinimo politikos formavimas tampa vis sudėtingesnis, nes ekonominiam augimui mažiau ar daugiau daro įtaką daugelis išorinių, valstybės tiesiogiai nekontroliuojamų veiksnių. Daugelis ekonomistų sutinka, kuomet šalies ekonomikos augimas tampa lėtas ar netolygus, valstybei esti privalu ieškoti tinkamos ir visuomenei priimtinos ekonomikos augimo skatinimo politikos, o viena iš pagrindinių priemonių tokiu atveju tampa būtent verslumo skatinimas šalyje. Straipsnyje nagrinėjamas verslumas, jį sąlygojantys veiksniai, siejant su tuo, kad pastaruoju metu egzistuojant tokiai ekonominei situacijai ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, ypatingas dėmesys yra skiriamas verslumo rėmimo strategijoms, programoms ir panašiai. Taigi pagrindiniu tyrimo tikslu tampa verslumui darančių įtaką veiksnių identifikavimas ir detalizavimas.